Aanmelden

Om bij mij een afspraak te maken hoeft u niet per se een verwijzing te hebben van een arts, u mag ook op eigen initiatief komen.

Er is wel een verschil tussen deze manieren van aanmelden:

 

Met verwijzing van een arts:
U heeft dan een verwijsbrief meegekregen van uw huisarts of medisch specialist. Tijdens het eerste consult neemt u deze brief mee en dan kunnen we direct aan de slag met het vraaggesprek en het onderzoek.

 

Zonder verwijzing van een arts/DTO (Directe Toegankelijkheid Oefentherapie):
Steeds meer mensen komen zonder eerst bij een huisarts of medisch specialist te zijn geweest. Zeker als u bijvoorbeeld op advies van uw fysiotherapeut komt of via familie of kennissen. Of als u geen klachten heeft, maar alleen een houdingsvraag, dan is het niet noodzakelijk eerst langs uw huisarts te gaan.


Tijdens het eerste consult moet ik dan wel eerst een screening doen om te bepalen of u bij mij op de juiste plek bent en of er niet toch eerst onderzoek gedaan moet worden door een arts. Het kan dus soms voorkomen dat ik toch eerst adviseer langs de huisarts te gaan voordat we starten met therapie of dat ik u adviseer contact op te nemen met een andere therapie/behandelaar voor uw hulpvraag.
Voor deze screening wordt een apart tarief berekend. Kijk voor meer informatie hierover onder het menu Praktijk-Tarieven. Een verslag van deze screening gaat altijd naar uw huisarts.