Wat ik doe

U kunt bij mij terecht met al uw vragen over lichaamshouding en beweging. Met en zonder klachten. Ik doe bij u een onderzoek en geef u advies over hoe u uw houding en beweging kunt verbeteren. Samen werken we aan een oplossing zodat u weer kunt doen wat u wenst. Of het nu gaat om uw werk, hobby, sport of activiteiten thuis.

 

Oefentherapie Mensendieck/Cesar is een actieve therapie gericht op het verbeteren van houdings- en bewegingsgewoonten. Dit betekent dat u zelf actief aan de slag gaat met oefeningen en opdrachten om bewust te worden van houding en manier van bewegen.
De therapie is geschikt voor mensen zonder pijnklachten (preventief), mensen met klachten van voorbijgaande aard (curatief) en mensen met blijven klachten (palliatief).
In de praktijk wordt geoefend met een grote spiegel zodat u kunt zien wat u met uw houding doet of hoe u een beweging maakt. Op deze manier wordt ook beter zichtbaar wat de verschillen zijn tussen de manier waarop u het eerst deed en de nieuwe aangeleerde houding of beweging. Het gebruik van een spiegel is echter geen noodzaak. Zo kunnen blinden en slechtzienden ook prima behandeld worden bij een oefentherapeut Mensendieck/Cesar. Uiteindelijk is het altijd de bedoeling dat de spiegel niet meer nodig is om te controleren hoe uw houding of beweging is. Het lichaam zelf geeft dan de informatie die u nodig heeft.
Tijdens de therapie worden adviezen en correcties in houding en beweging ondersteund met een aantal oefeningen. Deze zorgen ervoor dat een correctie makkelijker uitgevoerd kan worden en beter volgehouden kan worden. Op deze manier kost het minder moeite om een verandering van houdingsgedrag en bewegingspatronen in te oefenen. Iedereen beweegt op een eigen, unieke manier, waardoor standaard adviezen niet altijd voor iedereen werken. Bij de oefentherapeut Mensendieck/Cesar krijgt u oefeningen en adviezen die speciaal gericht zijn op uw klacht en/of hulpvraag.

 

Om aan bovenstaande nog beter gehoor te kunnen geven heb ik me opgeleid tot Medical Kinetics Teacher. Dit is een specialisatie binnen de Oefentherapie Mensendieck/Cesar waarbij er gericht wordt gewerkt binnen driedimensionale patronen in zowel onderzoek als behandeling.

Al onze bewegingen die we maken op een dag verlopen in de driedimensionaal patroon: het is altijd een combinatie van buigen en draaien in één of meerdere gewrichten, omdat dit bewegingstechnisch niet los van elkaar kan bestaan. Als ik mijn arm dus recht naar voren strek om mijn theekopje te pakken is er altijd sprake van wervels die een buig- en draaibeweging maken om mij daar te kunnen laten komen.  Ook in mijn  schoudergewricht vind er een combinatie plaats van een voorwaartse beweging en een  draaibeweging om mijn arm de goede kant op te krijgen.

Met deze kennis lukt het nog beter om patronen in bewegen te herkennen en problemen in de bewegingsketen beter op te lossen.

 

Kijk voor meer informatie onder het menu Therapie.

 

Mijn promotieflyer: