Terug naar
overzicht

Bij muzikanten

Bij klachten bij musiceren is het in de eerste plaats belangrijk om te achterhalen waarom klachten ontstaan en welke rol de houding hierin speelt.

Bij het muziek maken is het natuurlijk erg hinderlijk als dit gepaard gaat met klachten. Een verkeerde speeltechniek en een verkeerde houding kunnen klachten veroorzaken.


Op het moment dat we aan de slag gaan met therapie is het vaak handig om het instrument mee te nemen, zodat ik niet alleen kan zien wat u met het instrument doet, maar dat we ook direct correcties kunnen inoefenen met het instrument in handen.


Bij grote instrumenten kan het daarom handig zijn om op locatie af te spreken waar het instrument staat, thuis of in de oefenruimte.


Bij instrumenten waar een asymmetrische houding nodig is om te kunnen spelen is het extra belangrijk om te kijken naar de opbouw van de houding, maar ook oefeningen om tegen dit vaste bewegingspatroon in te oefenen. Vaak zie ik namelijk dat het lichaam teveel in het patroon blijft bewegen die nodig is voor het bespelen van het instrument buiten het musiceren om. Dan is het belangrijk om het lichaam juist de andere bewegingspatronen aan te bieden zodat het lichaam in alle richtingen goed kan blijven bewegen en ontspanning geeft in de spieren die tijdens het spelen meer belast worden.


Bij zangproblematiek kan ik de samenwerking zoeken met een zangdocent of mijn collega logopedie die gespecialiseerd is in zang.


Ik heb verschillende muzikanten geadviseerd. Vooral pianisten en gitaristen, maar ook een klassiek zangeres, een dwarsfluitist, een contrabassist, een drummer en een klarinettist.

Reviews

Ik ben zeer tevreden over de therapie. Was prettig en heeft bovendien een blijvend effect opgeleverd.

Jan van Eukelen

Ik heb direct toepasbare tips gekregen die de klachten direct verhielpen en nog steeds gaat het heel goed. Ben erg tevreden.

Janneke (bekkenklachten bij zwangerschap)

Door advies op maat van Inge heb ik goede oefeningen gekregen, waardoor mijn rug- en nekklachten zijn geminimaliseerd.

Vera (RSI/CANS in schouder en bovenrug)

De behandeling was uitstekend en helpt ook nog!

Elmer (hoofdpijnklachten)

Ik heb de behandelingen, uitleg en het luisterend oor van Inge als meer dan goed ervaren.

Mieke (RSI/CANS)

Inge is voor mij een reden om niet buiten Utrecht te gaan wonen.

VĂ©ronique (klachten bij scoliose)

Bij Inge krijgt de patiënt een zeer effectieve behandeling op maat en boekt zij samen met de patiënt nagenoeg altijd succes.

Mirit (oud-stagiaire)

Inge pakt alles tot in de puntjes aan en helpt je gezond en vooral weer met plezier te bewegen.

Natasha (oud-stagiaire)

Prima korte behandeling met oefeningen mee voor eventuele terugval.

Marianne (rugklachten)

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info