Terug naar
overzicht

Op het werk

Met arbeidsgerelateerde klachten worden álle klachten bedoeld die veroorzaakt worden werk, van welke soort dan ook.

Arbeidsgerelateerde klachten komen veel voor. Meestal wordt hier direct gedacht aan RSI/KANS door computerwerk, maar dat is slechts één van de vele vormen van klachten door werk.

 

Bij zittende beroepen is vaak het statische karakter van de werkzaamheden één van de oorzaken van het ontstaan van klachten. Als er dan bijvoorbeeld ook nog een hoge werkdruk is of iemand beweegt buiten zijn werk heel weinig, dan kan dit een reden zijn voor het ontstaan van klachten.
De indeling van de werkplek, de kwaliteit van het meubilair en het zelf leren instellen ervan, bewust inpassen van voldoende beweging en van pauzes is belangrijk bij deze beroepen.
In principe nemen we alles in de praktijk door. Het komt echter wel eens voor dat er een consult op de werkplek zelf plaatsvindt. Dit gaat altijd in overleg met de werkgever, omdat de nota voor zo’n werkplekonderzoek naar de werkgever gaat.

 

Bij bewegende beroepen zijn vaak de zwaarte en de manier van uitvoeren van de bewegingen de boosdoeners voor het ontstaan van klachten. Er zijn voldoende beroepen te bedenken die onhandige en belastende houdingen hebben die niet anders uitgevoerd kunnen worden. De meest bekende voorbeelden daarvan zijn tandartsen en kappers.
Bij bewegende beroepen is het belangrijk houding en manier van bewegen aan te passen waar dit mogelijk is. Als dit niet mogelijk is, dan wordt het belangrijk te zorgen dat het lichaam voldoende reserves en kracht heeft om de belasting aan te kunnen. Dit kan in de vorm van sporten en oefeningen zijn, maar denk vooral in de richting van het leren herkennen van bewegingspatronen op het werk en buiten het werk juist buiten deze patronen te bewegen zodat het lichaam geen eenzijdige overbelasting creëert.

 

Een korte greep uit patiënten met arbeidsgerelateerde klachten die ik onder behandeling heb gehad: kantoor-/beeldschermwerkers, telefonisten, verzorgenden, thuiszorgmedewerkers, havenarbeiders, vrachtwagenchauffeurs, kappers, tandartsen, huisartsen, dierenartsen, consulenten, fabrieksmedewerkers, schoonmakers/interieurverzorgers en horecapersoneel.

Reviews

Ik ben zeer tevreden over de therapie. Was prettig en heeft bovendien een blijvend effect opgeleverd.

Jan van Eukelen

Ik heb direct toepasbare tips gekregen die de klachten direct verhielpen en nog steeds gaat het heel goed. Ben erg tevreden.

Janneke (bekkenklachten bij zwangerschap)

Door advies op maat van Inge heb ik goede oefeningen gekregen, waardoor mijn rug- en nekklachten zijn geminimaliseerd.

Vera (RSI/CANS in schouder en bovenrug)

De behandeling was uitstekend en helpt ook nog!

Elmer (hoofdpijnklachten)

Ik heb de behandelingen, uitleg en het luisterend oor van Inge als meer dan goed ervaren.

Mieke (RSI/CANS)

Inge is voor mij een reden om niet buiten Utrecht te gaan wonen.

VĂ©ronique (klachten bij scoliose)

Bij Inge krijgt de patiënt een zeer effectieve behandeling op maat en boekt zij samen met de patiënt nagenoeg altijd succes.

Mirit (oud-stagiaire)

Inge pakt alles tot in de puntjes aan en helpt je gezond en vooral weer met plezier te bewegen.

Natasha (oud-stagiaire)

Prima korte behandeling met oefeningen mee voor eventuele terugval.

Marianne (rugklachten)

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info